Express tar i mot Tollnes til NM kvalifisering 21. mars

Postet av A-lag den 19. Mar 20180 Kommentar

August Gundersen ny sportslig leder i Express Fotball

Postet av A-lag den 13. Okt 2017

Bildet: Gundersen er på plass på OSM Stadion hvor han i går kveld spilte for Express 2 mot Grane i siste serierunde 6. divisjon. 

August Gundersen er ny sportslig leder i Express Fotball og er allerede i gang med planleggingen av neste sesong. Første jobb for Gundersen er å få på plass a-lagstrener for sesongen 2018. Gundersen får øverste sporstlige ansvar for a-lag herrer og damer, b-lag herrer og G19. 

Som Fevikgutt og mangeårig Expresspiller er Gundersen godt kjent med klubben. Etter noen år som lynving i Jerv i ungdomsårene vendte Gundersen tilbake til moderklubben før 2011 sesongen hvor han var med på opprykket fra 5. divisjon. I 2011 fikk han også prisen for "Årets mål" etter et dribleraid med påfølgende scoring borte mot Øyestad. Av andre sportslige høydepunkter må vi nevne Gundersens suser borte mot Søgne i 2013. Vi siterer lokalavisen i Søgne: Hadde ikke målet vært der hadde den ballen gått langt forbi E39!

Siden 2011 har Gundersen vært Expresspiller, med unntak av en periode med fysioterapistudier i Nederland, før han valgte å gi seg som spiller i sommer. Vårsesongen ble ødelagt da Gundersen måtte opp i full spurt for første gang på mange år, noe som førte til en kraftig strekk i hamstringen. Han har likevel bidratt på b-laget i høst. Han har også vært klubbens fysioterapeut de to siste sesongene. 

Vi ønsker Gundersen og trenerteamene lykke til med planlegging av neste sesong! 


0 Kommentar

Stathelle - Express 4-4 (6-8 etter straffespark)

Postet av A-lag den 30. Mar 2017

Foto: Allan Finden, Stathelle

Årets første tellende kamp ble en høydramatsik affære på Bunes Kunstgress i Stathelle. Åtte mål, straffespark, ekstraomganger, straffekonk og rødt kort, denne kampen inneholdt det meste!


Express startet med følgende lag:

Marius Larsen

Jeremy Elepo, August Gundersen, Tore Erik Skeimo Løvås, Nicolay Rylander

Mads Andås, Ali Hossainy, Sondre Ruberg Kristiansen, Ian Borji

Marius Bruun Henriksen, Nicolai Somdal

Innbyttere: Mathias Leander Christensen, Kim Ronnie Juvasstøl, Anel Valjevcic, Amid Arezou, Olav Aashaug, Jim Eriksen Skårdal


Kampen begynte oppskriftsmessig for bortelaget som ledet 2-0 etter et drøyt kvarter. Først scoret Marius Bruun Henriksen etter at Nicolai Somdal vendte bort en forsvarsspiller og slo 45 grader ut fra dødlinja. 2-0 kom etter raskt innkast fra Jeremie Elepo som gikk gjennom hele feltet og endte opp hos Ian Borji som først vendte bort en forsvarsspiller med en skuddfinte før han plasserte ballen sikkert i mål.

Etter 23 minutter reduserte Stathelle på straffespark som ble dømt etter at en av hjemmelagets spillere gikk svært enkelt i bakken under en løpsduell i feltet. Expresspillerne var mildt sagt uenige i dommerens avgjørelse.

Resultatet til pause var dermed 2-1 til bortelaget. Express misbrukte enorme sjanser til å øke ledelsen både før og etter Stathelles redusering.

I andre omgang fortsatte Express å sløse med sjansene og utrolig nok fikk hjemmelaget isteden utligne til 2-2 etter at Express ikke får klarert etter en duell i feltet. Express tok så tilbake ledelsen da August Gundersen ekspederte en innlegg i mål etter 67 minutter.

Klokka runder 90 minutter og de fleste trodde dette skulle ende med borteseier, men på overtid vant hjemmelaget et hjørnespark som endte med scoring. I ekstraomgangene styrte Express det meste som skjedde, og etter 111 minutter tok bortelaget ledelsen tilbake. Ian Borji og Ali Hossainy kombinerte fantastisk med flere veggspill på venstresiden før Borji slo et perfekt innlegg på tvers i feltet som Jim S. Eriksen satt i mål.

Utrolig nok skulle Stathelle nok en gang komme tilbake i kampen. Hjemmelaget vant noen dødballer og flyttet alt av folk inn i boksen. Etter et langt innkast vant hjemmelaget ballen tilbake, og et innlegg fra høyre ble headet perfekt i lengste hjørne. 4-4 og klart for straffesparkkonkurranse!

Express utvalgte straffeskytere var Sondre Kristiansen, Nicolay Rylander, Ian Borji, Amid Arezou og Jeremie Elepo.

Begge lag scoret på sitt første og bommet på sitt andre straffespark. For å legge på litt ekstra dramatikk ble Nicolay Rylander utvist etter å ha fått sitt andre gule da han skøyt bort ballen i frustrasjon etter sin bom. Begge lag scoret så på sine tredje straffer. Amid Arezou scoret på Express fjerde straffe før Marius Larsen reddet Stathelles fjerde forsøk. Dermed kunne Elepo avgjøre alt ved å score på sin straffe. Elepo scoret sikkert og lettede Expresspillere kunne endelig slippe jubelen løs!

Nå gjenstår 2. kvalikrunde til NM før en eventuell 1. rundekamp. Oppsettet fra NFF er allerede klart, og Express møter Hei fra Porsgrunn hjemme på Fevik. Kampen skal spilles innen onsdag 5. april. Vi kommer tilbake med mer informasjon om denne kampen.0 Kommentar

Ludvigsen gir seg

Postet av A-lag den 25. Nov 2016


Mandag denne uken fortalte Roy Ludvigsen spillergruppa at han gir seg som trener for Express etter syv år i rollen. Ludvigsen har en krevende sivil fulltidsjobb og en familie å ta hensyn til. Den nye divisjonsinndelingen med betraktelig mer reising og økt treningsmengde blir derfor for mye.

Ludvigsen har hatt ansvar for a-laget i syv sesonger og har tatt Express fra å være et 5. divisjonslag til å være Sørlandets beste 3. divisjonslag i 2016. Det har med andre ord vært en imponerende sportslig utvikling over flere år. Helt siden opprykket fra 5. divisjon i 2011 har Express forbedret plasseringen sin årlig.

Til Agderposten sier Ludvigsen han opplevde en utladning og ikke ekstra motivasjon etter den gode sesongen i 2016, og føler derfor det er riktig å takke av for denne gang.

IL Express ønsker å takke Roy Ludvigsen for jobben han har gjort over en lang periode. Roy har alltid stilt opp og kun gått glipp av en kamp (grunnet jobb) på syv sesonger. Det er heller ingen tvil om at Roy forlater seniorfotballen i Express i mye bedre forfatning enn hva tilfellet var da han kom. Vi setter stor pris på innsatsen Roy har lagt ned for klubben og ønsker han alt det beste i fremtiden!


0 Kommentar

Utvikling fra år til år

Postet av A-lag den 12. Okt 2016


Bildet: Roy Ludvigsen under treningsleir i Danmark i mars 2016

I 2010 rykket Express ned fra 4. divisjon. Siden har pila pekt en vei, og Express har i 2016 forbedret sin plassering på tabell/divisjon for femte året på rad!

I 2011 ble det opprykk til 4. divisjon på første forsøk etter førsteplass i 5. divisjon avd. 1 og seier mot Donn 2 i kvalifiseringen. I 2012 og 2013 ble det henholdsvis 5. og 3. plass i 4. divisjon, før laget i 2014 sikret opprykk til 3. divisjon med seier hjemme mot Vindbjart 2 i nest siste serierunde. Express var dermed klare for 3. divisjonsspill for første gang siden tidlig på 90-tallet! Før sesongen var Express tippet helt sist av de aller fleste, men gode prestasjoner, hovedsaklig på hjemmebane, førte til 11. plass på tabellen og ny kontrakt i divisjonen. I 2016 var forhåndstipsene omtrent som før sesongen 2015. Express ville være sjanseløse med tanke på å overleve i divisjonen. Forhåndstipset var kanskje ikke så helt galt i og med at kun topp fire og de åtte beste femmerne i avd. 1-10 vil holde seg. Nok en gang har Express overrasket og har nå sikret plassen allerede to serierunder før slutt!

Hva har Express gjort for å skape et miljø hvor man stadig presterer bedre og bedre? Vi har tatt en prat med a-lagstrener Roy Ludvigsen og daglig leder i Express Fotball, Magne Aslaksen:

-Utvikling kommer gjennom fokus, stabilitet, kontinuitet, humør, glede og tilhørighet. En porsjon hardt arbeid er ikke å forakte heller, sier Ludvigsen. Dette er mye av det som vi har klart å sette høyt, og da blir det gode resultater over tid. Vi har heller ikke vært utålmodige, men satt oss realistiske delmål. Aslaksen legger til at et godt miljø har vært viktig for gruppen. Fotball skal være gøy, og i tillegg har klubben gjort sitt for å tilrettelegge for at spillerne får tid til andre ting. Blant annet har man vært våkne i forhold til kampoppsett og sørget for at spillergruppa i blant får en frihelg. Han mener også at det gode miljøet i spillergruppa, kombinert med gode resultater og et flott fotballanlegg, har ført til at spillere ønsker seg til Express.

I 2015 tok Express 30 poeng på 26 kamper. I år er det foreløpig blitt 42 poeng på 22 kamper. Hva har endret seg fra i fjor?

-Erfaring er et viktig element, mener Ludvigsen. Erfaring bygger på opplevelser, og gode opplevelser gir selvtillit. Vi har etter hvert utviklet større selvtillit i laget, samtidig som vi har hatt stabilitet i spillergruppa. Man har også fått inn gode erstattere for de som har dratt bort på skole osv.

Den største forskjellen på poengfangsten er hentet fra bortekampene. 7 poeng på 13 kamper i fjor er blitt til 16 poeng på 11 kamper så langt i år. Ludvigsen mener at laget har fått senket skuldrene i forhold til bortekampene, og legger til at det å spille bortekamp i 3. divisjon ikke er så farlig sammenlignet med mange andre ting her i livet. Magne Aslaksen sier at klubben har gjort en god jobb med å tilrettelegge for spillergruppa. Man brukte noen kroner på gode treningsforhold innendørs i den nye hallen til Bibelskolen i vinter og spillerne har fått god oppfølging av fysioterapeut sesongen igjennom. Samtidig har klubben vært i forkant når det gjelder utfordringer som spillerlogistikk. Man har tidlig avklart hvem som drar når og jobbet med å finne erstattere dersom det var nødvendig. Han legger til at klubben har hatt kontinuitet på trener og ledersiden over flere år.

I 2017 spiller Express i den nye 3. divisjon, "regionsligaen". Hva må klubben gjøre for å være konkurransedyktige på et høyere sportslig nivå?

-Sportslig blir det å beholde plassen i 3. divisjon som et opprykk og regne. Det vil komme flere lag ned fra 2. divisjon og vi må helt klart heve oss enda et nivå, sier Ludvigsen. Lange reiser vil bli hverdagen, og den nye fraværsregelen i skolen vil by på utfordringer for unge spillere. Ludvigsen mener derfor at det må tilrettelegges for å spille kamper også mot andrelagene i helgene. Han er klar på at han ønsker å beholde dagens spillerstall, samtidig som treningsmengden må økes. Det er også behov for mer kapasitet rundt laget og støtteapparatet må derfor styrkes.

Aslaksen er også tydelig på at behovet for arbeidskraft økes. De siste sesongene har noen ytterst få ildsjeler stått for gjennomføringen av hjemmekamper, men til neste år vil det bli behov for flere personer til kampavvikling. Han sier også at økonomien i stor grad er avhengig av reiseavstander, og dette blir ikke klart før NFF har satt opp avdelingene sent i november. Han presiserer at arbeidet med å være klare for 2017 har startet for lengst. Aslaksen har de siste månedene vært i kontakt med en rekke andre klubber som har gått "samme vei" som Express. Klubben har derfor et godt nettverk å benytte seg av i planleggingen. Flere personer fra sportslig utvalg og styret reiser også til Oslo under cupfinalehelga for å snakke med andre klubber og forbundet.

Vi gratulerer a-laget med en strålende sesong, og gleder oss allerede til 2017! Da venter mest sannsynlig gamle storheter som Ørn Horten og Moss (avhengig av avdelingsoppsett) på motsatt banehalvdel! Før den tid skal 3. divisjon 2016 spilles ferdig, og vi håper hele Fevik stiller opp på stadion førstkommende lørdag kl. 14.00 for å se Express ta imot Jerv 2 i årets andre og siste lokaloppgjør!


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline