Ludvigsen gir seg

Postet av A-lag den 25. Nov 2016


Mandag denne uken fortalte Roy Ludvigsen spillergruppa at han gir seg som trener for Express etter syv år i rollen. Ludvigsen har en krevende sivil fulltidsjobb og en familie å ta hensyn til. Den nye divisjonsinndelingen med betraktelig mer reising og økt treningsmengde blir derfor for mye.

Ludvigsen har hatt ansvar for a-laget i syv sesonger og har tatt Express fra å være et 5. divisjonslag til å være Sørlandets beste 3. divisjonslag i 2016. Det har med andre ord vært en imponerende sportslig utvikling over flere år. Helt siden opprykket fra 5. divisjon i 2011 har Express forbedret plasseringen sin årlig.

Til Agderposten sier Ludvigsen han opplevde en utladning og ikke ekstra motivasjon etter den gode sesongen i 2016, og føler derfor det er riktig å takke av for denne gang.

IL Express ønsker å takke Roy Ludvigsen for jobben han har gjort over en lang periode. Roy har alltid stilt opp og kun gått glipp av en kamp (grunnet jobb) på syv sesonger. Det er heller ingen tvil om at Roy forlater seniorfotballen i Express i mye bedre forfatning enn hva tilfellet var da han kom. Vi setter stor pris på innsatsen Roy har lagt ned for klubben og ønsker han alt det beste i fremtiden!


0 Kommentar

Utvikling fra år til år

Postet av A-lag den 12. Okt 2016


Bildet: Roy Ludvigsen under treningsleir i Danmark i mars 2016

I 2010 rykket Express ned fra 4. divisjon. Siden har pila pekt en vei, og Express har i 2016 forbedret sin plassering på tabell/divisjon for femte året på rad!

I 2011 ble det opprykk til 4. divisjon på første forsøk etter førsteplass i 5. divisjon avd. 1 og seier mot Donn 2 i kvalifiseringen. I 2012 og 2013 ble det henholdsvis 5. og 3. plass i 4. divisjon, før laget i 2014 sikret opprykk til 3. divisjon med seier hjemme mot Vindbjart 2 i nest siste serierunde. Express var dermed klare for 3. divisjonsspill for første gang siden tidlig på 90-tallet! Før sesongen var Express tippet helt sist av de aller fleste, men gode prestasjoner, hovedsaklig på hjemmebane, førte til 11. plass på tabellen og ny kontrakt i divisjonen. I 2016 var forhåndstipsene omtrent som før sesongen 2015. Express ville være sjanseløse med tanke på å overleve i divisjonen. Forhåndstipset var kanskje ikke så helt galt i og med at kun topp fire og de åtte beste femmerne i avd. 1-10 vil holde seg. Nok en gang har Express overrasket og har nå sikret plassen allerede to serierunder før slutt!

Hva har Express gjort for å skape et miljø hvor man stadig presterer bedre og bedre? Vi har tatt en prat med a-lagstrener Roy Ludvigsen og daglig leder i Express Fotball, Magne Aslaksen:

-Utvikling kommer gjennom fokus, stabilitet, kontinuitet, humør, glede og tilhørighet. En porsjon hardt arbeid er ikke å forakte heller, sier Ludvigsen. Dette er mye av det som vi har klart å sette høyt, og da blir det gode resultater over tid. Vi har heller ikke vært utålmodige, men satt oss realistiske delmål. Aslaksen legger til at et godt miljø har vært viktig for gruppen. Fotball skal være gøy, og i tillegg har klubben gjort sitt for å tilrettelegge for at spillerne får tid til andre ting. Blant annet har man vært våkne i forhold til kampoppsett og sørget for at spillergruppa i blant får en frihelg. Han mener også at det gode miljøet i spillergruppa, kombinert med gode resultater og et flott fotballanlegg, har ført til at spillere ønsker seg til Express.

I 2015 tok Express 30 poeng på 26 kamper. I år er det foreløpig blitt 42 poeng på 22 kamper. Hva har endret seg fra i fjor?

-Erfaring er et viktig element, mener Ludvigsen. Erfaring bygger på opplevelser, og gode opplevelser gir selvtillit. Vi har etter hvert utviklet større selvtillit i laget, samtidig som vi har hatt stabilitet i spillergruppa. Man har også fått inn gode erstattere for de som har dratt bort på skole osv.

Den største forskjellen på poengfangsten er hentet fra bortekampene. 7 poeng på 13 kamper i fjor er blitt til 16 poeng på 11 kamper så langt i år. Ludvigsen mener at laget har fått senket skuldrene i forhold til bortekampene, og legger til at det å spille bortekamp i 3. divisjon ikke er så farlig sammenlignet med mange andre ting her i livet. Magne Aslaksen sier at klubben har gjort en god jobb med å tilrettelegge for spillergruppa. Man brukte noen kroner på gode treningsforhold innendørs i den nye hallen til Bibelskolen i vinter og spillerne har fått god oppfølging av fysioterapeut sesongen igjennom. Samtidig har klubben vært i forkant når det gjelder utfordringer som spillerlogistikk. Man har tidlig avklart hvem som drar når og jobbet med å finne erstattere dersom det var nødvendig. Han legger til at klubben har hatt kontinuitet på trener og ledersiden over flere år.

I 2017 spiller Express i den nye 3. divisjon, "regionsligaen". Hva må klubben gjøre for å være konkurransedyktige på et høyere sportslig nivå?

-Sportslig blir det å beholde plassen i 3. divisjon som et opprykk og regne. Det vil komme flere lag ned fra 2. divisjon og vi må helt klart heve oss enda et nivå, sier Ludvigsen. Lange reiser vil bli hverdagen, og den nye fraværsregelen i skolen vil by på utfordringer for unge spillere. Ludvigsen mener derfor at det må tilrettelegges for å spille kamper også mot andrelagene i helgene. Han er klar på at han ønsker å beholde dagens spillerstall, samtidig som treningsmengden må økes. Det er også behov for mer kapasitet rundt laget og støtteapparatet må derfor styrkes.

Aslaksen er også tydelig på at behovet for arbeidskraft økes. De siste sesongene har noen ytterst få ildsjeler stått for gjennomføringen av hjemmekamper, men til neste år vil det bli behov for flere personer til kampavvikling. Han sier også at økonomien i stor grad er avhengig av reiseavstander, og dette blir ikke klart før NFF har satt opp avdelingene sent i november. Han presiserer at arbeidet med å være klare for 2017 har startet for lengst. Aslaksen har de siste månedene vært i kontakt med en rekke andre klubber som har gått "samme vei" som Express. Klubben har derfor et godt nettverk å benytte seg av i planleggingen. Flere personer fra sportslig utvalg og styret reiser også til Oslo under cupfinalehelga for å snakke med andre klubber og forbundet.

Vi gratulerer a-laget med en strålende sesong, og gleder oss allerede til 2017! Da venter mest sannsynlig gamle storheter som Ørn Horten og Moss (avhengig av avdelingsoppsett) på motsatt banehalvdel! Før den tid skal 3. divisjon 2016 spilles ferdig, og vi håper hele Fevik stiller opp på stadion førstkommende lørdag kl. 14.00 for å se Express ta imot Jerv 2 i årets andre og siste lokaloppgjør!


0 Kommentar

Express klare for nye 3. divisjon i 2017!

Postet av A-lag den 10. Okt 2016

Bildet: Skjermdump Agderposten

Med to serierunder igjen er det klart: Express beholder plassen i 3. divisjon og blir en del av den nye regionsligaen i 2017. En utrolig sterk prestasjon av våre gutter som var tippet i motsatt ende av tabellen av de fleste før sesongstart. Fredag kveld kunne guttene feire en sterk seier etter 6-1 borte mot Donn. På dette tidspunktet var den sikre plassen ikke helt i boks, men da MK slo Eiger lørdag ettermiddag ble det klart at Express dårligst blir nr. fem i avdelingen. De to femmerne med lavest poengsnitt i avdeling 1-10 har ikke lenger mulighet til å gå forbi Express på poengsnitt og dermed er fornyet kontrakt i boks! Dermed blir det noen spennende uker før avdelingsoppsettet for 2017 etter planen skal presenteres i slutten av november!

Oppsummering av de siste kampene

Vigør-Express 5-2 (4-1)

Bortekampen mot Vigør ble en stor skuffelse. Da keeper Marius Larsen ble utvist allerede etter 11. minutter og Vigør tok ledelsen på straffe var utgangspunktet for resten av kampen svært dårlig. Vigør ledet hele 4-0 før Runar Furre reduserte rett før pause. I 2. omgang førte Express kampen og skapte store sjanser tross undertallet. Det ble med en scoring til hvert lag og kampen endte 5-2 til hjemmelaget.

Madla - Express 1-0 (1-0)

Madla viste seg som et solid og robust lag som slapp til lite sjanser i mot på Fevik Stadion i vår. Dette viste de også på hjemmebane. Det ble nok en jevn kamp mellom de to topplagene, men Madla stakk av med seieren etter en scoring på corner i slutten av 1. omgang. Det ble altså kun en scoring på 180 minutter mellom de to lagene. Uvant kost i 3. divisjon.

Skarphedin - Express 0-1 (0-1)

Grunnet at hjemmekampen mot Sandefjord 2 forsvant fra terminlisten endte Express opp med en borteturne på tre kamper. Den siste av de tre bortekampene ble spilt mot Skarphedin i Bø. Express kjørte kampen i samtlige 90 minutter og produserte massevis av sjanser og spilte til tider meget bra fotball. Hjemmelagets keeper hadde derimot en svært god dag på jobben og holdt Skarphedin inne i kampen. Nikolai Gundersens volley i krysset i første omgang ble dermed kampens eneste scoring, og det endte med tre kjærkomne poeng til Express etter tre tap mot Viking 2, Vigør og Madla.

Express - Notodden 2 2-1 (0-0)

Etter tre bortekamper var det endelig klart for hjemmekamp på Fevik! Kampen ble spilt tirsdag 4. oktober, og grunnet lysforholdene var OSM Stadion kamparena. Etter en målløs førsteomgang var det bortelaget fra Notodden som tok ledelsen på Fevik. To scoringer fra henholdsvis Nikolai Gundersen og Marius Bruun Henriksen snudde kampen for hjemmelaget som dermed tok tre svært viktige poeng i kampen om å holde plassen i 3. divisjon.

Donn - Express 1-6 (1-4)

Express har hatt et godt tak på Donn i 2016. Treningskampen i februar endte med 4-1 seier, og i vårens hjemmekamp endte det 7-3 til Express etter seks scoringer i 2. omgang. I fredagens kamp ble det nok et sterkt resultat mot lakkskoklubben fra Lund. Det var Donn som tok ledelsen etter ni minutter, men det var ingen tvil om hvor poengene skulle havne i denne kampen. Express utliknet fem minutter senere, og etter halvtimen var kampen snudd. Før pause scoret Express ytterligere to mål og trygget ledelsen. Mot slutten av kampen scoret bortelaget to ganger til og fastsatte sluttresultatet til 6-1.


0 Kommentar

Seier mot Eiger, tap mot Viking 2

Postet av A-lag den 1. Sep 2016

Bildet: Stas Pihockis scoret sine to første mål for Express mot Eiger.

Eiger - Express 2-4 (1-1)

Lørdag 20. august tok Express turen rett over fylkesgrensa til Rogaland for å møte Eiger på Hålå Kunstgras. Etter 1-1 til pause var det Express som dro seieren i land mot slutten av kampen.

Express startet med følgende lag:

Marius Larsen

Yasir Munir, Tore Erik Skeimo Løvås, Hari Begluk, Thomas Knudsen

Runar Furre, August Gundersen, Kawsu Jabai

Vegard Ramse, Marius Henriksen, Nikolai Gundersen

Kamprapport:

Eiger startet kampen best og tok ledelsen etter 21. minutter. Hjemmelaget bommet også på et straffespark i 1. omgang. 5 minutter før pause fikk Express utlikningen når Hari Begluk stanget inn en corner. Etter 53 minutter gikk Eiger opp i ny ledelse, før Stas Pihockis fikk sitt første mål for Express med et drømmetreff etter 77 minutter! I det 88. minutt satte Hari Begluk sin andre scoring, før Pihockis også ble tomålsscorer på overtid. Dermed endte kampen med 4-2 og tre poeng til Express.


Express - Viking 2 2-5 (1-1)

Mandag 29. august gikk Express på sitt første hjemmetap på nesten et år. 5. september 2015 var forrige gang bortelaget dro hjem fra Fevik med tre poeng.

Express startet med følgende lag:

Marius Larsen

Yasir Munir, Nikolay Rylander, Hari Begluk, Tore Erik Skeimo Løvås

Runar Furre, August Gundersen, Sondre Kristiansen

Vegard Ramse, Stas Pihockis, Nikolai Gundersen


Kampen startet svært positivt for Express og Sondre Kristiansen satt ballen i mål allerede etter 45 sekunder. De neste minuttene hadde Express flere muligheter til å øke ledelsen, men det ble ikke flere scoringer før Viking 2 utliknet midtveis i 1. omgang. Like før pause hadde Express nok en stor mulighet, men headingen fra Hari Begluk gikk over mål. Etter pause var det klasseforskjell på lagene, og Viking 2 økte ledelsen både en, to, tre og fire ganger før Express reduserte mot slutten ved Yasir Munir. Dermed ble det et surt poengtap på hjemmebane. Express spilte en svært god 1. omgang, og av andre lyspunkter må det være lenge siden det var så mye folk på Fevik Stadion på fotballkamp. Vi håper publikum stiller opp også på de to siste hjemmekampene i årets sesong!


0 Kommentar

Randesund - Express 2-4 (2-2)

Postet av A-lag den 16. Aug 2016

Torsdag 4. august dro Express til Kristiansand for å møte Randesund på Sukkevann. Hjemmelaget har hatt en svak sesong så langt og ansatte akkurat sin tredje trener for året. Express har hatt et godt tak på Randesund siden returen til 3. divisjon. I fjor endte begge oppgjørene med 2-1 seier til Fevikguttene, og i år endte den første hjemmekampen på Fevik med 4-0 seier over Kristiansandslaget.

Laget:

Marius Larsen

Nikolay Rylander, Antonio Fiane, Hari Begluk, Tore Erik Skeimo Løvås

Vegard Ramse, August Gundersen, Sondre Ruberg Kristiansen

Runar Furre, Marius Bruun Henriksen, Eirik Sannæs

God start

Express tok tidlig tak i kampen og var det førende laget i åpningsminuttene. Nysigneringen Marius Bruun Henriksen, som er kjent som en notorisk målscorer, brukte ikke mange minuttene på å takke for tilliten i startoppstillingen. Allerede i kampens tredje minutt viste han scoringsegenskapene da han rundet keeper på ca. 7 meter og satt ballen sikkert i mål. På tribunen var det tvil blant enkelte tilreisende om det faktisk var mål, da ballen gikk gjennom et hull i nettet. Etter noen sekunder slo alle seg til ro når dommer Espen Larsen fra Imås markerte for scoring.

Etter den gode åpningen virket det som bortelaget ble litt for sikre på at dette skulle ende med seier. Ballpresset var dårlig og det var mye slurv i eget pasningsspill som førte til gode kontringsmuligheter for Randesund. Etter 18 minutter fikk en Randesundspiller forsere enkelt forbi Express midtbaneledd før han spilte ballen ut mot høyre høyt i banen. En liten støttepasning og et skudd fra Kent Eriks Sellæg fra 16-meteren senere stod det plutselig 1-1. Spillet fortsatte å bølge frem og tilbake og Express viste ikke sitt vanlige trygge spill. Etter 35 minutter skulle bortelaget likevel ta ledelsen da August Gundersen vartet opp med en utsøkt stikker til Henriksen som rolig og behersket avsluttet i lengste hjørne fra ca. 15 meter.

Like før pause skulle Randesund få nok en utligning. Det var tydelig at hjemmelagets nye trener hadde gitt sine gutter klar beskjed om å avslutte når de hadde muligheten, for i 1. omgang fyrte Randesundspillerne omtrent hver gang de var innom Express banehalvdel. De fleste skuddene gikk enten over eller til side for mål, men i det 44. minuttet skulle de få betalt. Melody Useni Twahiru forsøkte seg nok en gang fra langt hold, og skuddet fra 25-30 meter snek seg mellom bena på Marius Larsen i Expressmålet. Larsen så nok ikke utgangen på skuddet men er nok enig i at det var mulig å redde avslutningen. Forøvrig måtte Vegard Ramse gi seg rett før pause etter at han landet på skulderen etter en duell. Inn kom Ali Hossainy.

Full kontroll i 2. omgang

Heller ikke i 2. omgang viste Express seg fra en like god side som så mange ganger før i år, men det var heller ingen tvil om hvor poengene skulle havne. Bortelaget brukte 18. minutter på å ta ledelsen på ny, da Tore Erik Skeimo Løvås avsluttet kontant fra 16-meteren. Et frispark ble slått inn i feltet og datt til slutt ned foran beina på Løvås. Etter dette rullet Express opp sjanse på sjanse, men klarte ikke å punktere kampen før i det 85. minutt. Da satt Marius Henriksen sin tredje scoring for dagen da han reagerte raskest på en løs ball i feltet. Ti minutter tidligere måtte Eirik Sannæs gå av banen, da han pådro seg en skade i det han desperat kastet seg etter ballen på det som må ha vært dagens største sjanse som ikke endte med scoring. Det hørtes dramatisk ut fra tribunen, men Sannæs kunne fortelle at det kun var snakk om en solid krampe i begge bein. Kawsu Jabai erstattet Sannæs. Yasir Munir kom også innpå for Nikolay Rylander ettter 80. minutter.

Spillere inn og ut

Når studieåret igjen starter opp forsvinner to Fevikgutter som har vært hjemme siden mai. Eirik Sannæs og Nikolai Haugen drar begge avgårde for å studere og har spilt sine siste kamper for i år. Knut Hovet har allerede satt kursen mot solfylte Florida. Til gjengjeld har tre nye spillere kommet inn. Tore Erik Skeimo Løvås og Marius Bruun Henriksen signerte begge tidligere i sommer, og i går ble den gledelige nyheten om at Magnus Langerud skal spille for Express presentert. I tillegg er Kawsu Jabai tilbake i troppen etter å ha vært borte den siste tiden før sommerpausen.

Superlørdag 13. august

Lørdag 13. august er det klart for årets andre og siste Superlørdag på Fevik Stadion! Dagen starter med kamper for 10, 11 og 12-åringene, før herligheten avsluttes med a-lagets oppgjør mot Lura. Kampen mot Rogalendingene har avspark kl. 16.00. Lura ligger foreløpig på femteplass, altså den øverste plasseringen som ikke gir sikker plass i neste års 3. divisjon. Lura spiller ikke sin kamp i den 15. serierunden før i kveld når de tar imot Viking 2 på hjemmebane.


0 Kommentar

Express - Lura 1-1 (1-1)

Postet av A-lag den 14. Aug 2016

FIKK FULLTREFF

Foto: Skjermdump Agderposten (Fotograf: Vidar Lorentsen)

Gårsdagens kamp mot Lura endte med uavgjort og årets andre poengtap på hjemmebane for Express. Første omgang bølget frem og tilbake, og begge lag hadde muligheter til å score flere mål. I andreomgang var Express det klart førende laget, men med unntak av Marius Bruun Henriksens sjanse midtveis i omgangen kom ikke hjemmelaget til de helt store scoringsmulighetene.

Laget:

Marius Larsen

Yasir Munir, August Gundersen, Tore Erik Skeimo Løvås, Thomas Knudsen

Runar Furre, Ali Hossainy, Sondre Ruberg Kristiansen

Vegard Ramse, Marius Bruun Henriksen, Nikolai Gundersen

Innbyttere: Fredrik Rylander, Simon Nett (1 min for Løvås), Stanislavs Pihockis (14 min. for Henriksen), Kawsu Jabai (20 min. for N. Gundersen), Jim Eriksen, Magnus Langerud (31 min. for Ramse), Kim Ronnie Juvasstøl

På grunn av ferie, bryllup og suspensjon var hjemmelaget tvunget til å gjøre store endringer i forsvarsrekka i forhold til laget som startet mot Randesund. Begluk, Fiane og N. Rylander var alle utilgjengelige. I tillegg har Eirik Sannæs og Nikolai Haugen dratt til henholdsvis Bergen og Trondheim for å studere. Inn i startoppstillingen kom Yasir Munir, Thomas Knudsen, Ali Hossainy og Nikolai Gundersen. August Gundersen og Tore Løvås dannet nytt stopperpar, med Munir og Knudsen på backene. Hossainy kom inn som anker og N. Gundersen som venstrekant i tillegg til at Ramse og Furre byttet plasser (indreløper/kant) sammenlignet med forrige kamp.

Store sjanser og trykk fra bortelaget i 1. omgang

Det begynte forrykende på Fevik Stadion, med store sjanser begge veier. Først kom Munir til en fri heading på en corner etter to minutter, men ballen gikk en meter over mål. Minuttet senere kom bortelaget til en stor sjanse, men det som ble en blanding av skudd og innlegg fra venstre ble akkurat for lang for Luraspilleren som kom stormende inn i feltet og snek seg så vidt utenfor høyre stolpe. Få minutter senere var det Express som skapte noe fra sin venstreside da Nikolay Gundersen utfordret og kom seg forbi både back og stopper på vei inn i sekstenmeteren. Alene med keeper omtrent på dødlinjen ved siden av målet slo Gundersen ballen 45 grader ut, men pasningen traff dessverre en forsvarsspiller og ikke noen av Expresspillerne som stod klare i feltet.

Da vi rundet 15 minutters spill var det Lura som tok tak i kampen og var det førende laget frem mot pause. Bortelaget var sterke på dødball, og etter 22. minutter var de svært nære scoring. En heading på corner er på vei mot lengste hjørne, men Larsen slår ballen i stolpen med en strålende redning. Ballen er fortsatt i spill og Express lever svært farlig, men etter litt frem og tilbake får hjemmelaget klarert. Kun et par minutter senere får bortelaget nok en stor sjanse etter et stygt balltap på midtbanen til Express. Fra 14-15 meter får Luraspilleren avsluttet, men nok en fantastisk redning av Larsen gjør at det kun ender med corner. Lura vinner en rekke dødballer i den påfølgende perioden uten at disse fører til store sjanser. Tre minutter før pause skulle derimot bortelagets ledermål komme, da en pasning fra forsvaret tilbake til Larsen blir alt for svak, og Luras Espen Nygaard får en enkel jobb med å runde keeper og sette ballen i mål.

Express brukte ikke lang til på å utlikne bortelagets ledelse, og minuttet før pause førte fint spill fra hjemmelaget til at Runar Furre står med ballen på 16 meterstreken. Fra litt skrått hold smeller han ballen lavt i lengste hjørne, og lagene tar pause med et mål hver.

Express klart best etter pausen

Etter pausen skiftet kampen karakter, og hjemmelaget hadde et klart overtak i samtlige 45. minutter. Lura fikk ikke dødballene de gjorde i førsteomgang og tok tydelig mindre risiko i spillet sitt. På tross av at hjemmelaget eide ballen tok det lang tid før det ble scoringsmuligheter. Ca. midtveis i omgangen ble Marius Bruun Henriksen spilt igjennom i midten etter en fin bevegelse, men skuddet oppe til venstre ble slått over mål av Lurakeeperen. Herfra og ut trykket Express Lura bakover i banen, men de åpenbare scoringsmulighetene kom aldri. Express hadde flere avslutninger på mål og fikk en rekke cornere mot sluttet, men et fysisk robust bortelag stod godt i mot. Det ebbet dermed ut med 1-1 på Fevik Stadion, noe hjemmelaget har grunn til å være skuffet over etter andreomgang, men skal samtidig være fornøyde med at stillingen var 1-1 midtveis.

Flere toppoppgjør i vente

Med sin 4-1 seier over Randesund går Madla forbi Express som skyves ned til 3. plass på tabellen. Lura innehar 4. plassen foreløpig, men Eiger kan gå forbi med seier over Viking 2 mandag kveld. Express har flere toppoppgjør i vente de neste ukene. Førstkommende lørdag tar Fevikguttene turen rett over fylkesgrensen til Rogaland for å møte Eiger. Deretter følger hjemmekamp mot Viking 2 mandag 29. august. Etter dette venter tre strake bortekamper mot Vigør, Madla og Skarphedin. Det betyr at Express møter alle som per dags dato er topp fem i divisjonen i løpet av høstsesongens seks første kamper.

Vi ønsker velkommen til ny hjemmekamp mot Viking 2 mandag 29. august kl. 17.30!


0 Kommentar

Oppsummering av vårsesongen i 3. divisjon

Postet av A-lag den 27. Jul 2016

Bildet: Skjermdump Agderposten. Runar Furre setter sitt andre for dagen mot Start 2.

Etter vårsesongen ligger Express på 3. plass i 3. divisjon med 26 poeng og målforskjell 37-19. En sesong som startet greit har etter hvert blitt veldig god! Det er som kjent kun topp fire (og de åtte beste femmerne) som vil beholde plassen i divisjonen, og per dags dato har Express fem poengs luke ned til Lura på femteplass.

Mangel på kapasitet har dessverre ført til at vi ikke har fått laget kampreferat fra alle kampene, men vi prøver oss på en liten oppsummering fra og med hjemmekampen mot Madla i syvende serierunde (det er skrevet egne kampreferat fra de seks første serierundene).

Express - Madla 0-0

I vått vær og på vanskelige baneforhold tok Express imot Rogalandslaget Madla. Bortelaget kjente tydeligvis til Express gode hjemmestatistikk og kom til Fevik med et meget lavt press. Det lyktes de godt med, og kampen endte 0-0. Dette er Express eneste poengtap på hjemmebane så langt i år. Madla ligger på 2. plass, to poeng foran Express.


Sandefjord 2 - Express 5-1

Express tok turen til Sandefjord vel vitende om at kampen mest sannsynlig ikke ble tellende, da SF2 allerede var disket fra 3. divisjon. På grunn av lang behandlingstid av Sandefjords anke måtte kampen spilles. Resultatet ble som kjent strøket få dager etter kampen var spilt.


Express - Skarphedin 5-2

Express tok i mot Skarpedin fra Bø 3. juni. En grei førsteomgang og en god andreomgang førte til en solid seier, 5-2. Express mål ble scoret av Ramse, Jabai, Furre, Sannæs og Ruberg Kristiansen.


Notodden 2 - Express 1-3

Notodden 2 har så langt i år stilt sterkt på hjemmebane og svakere på bortebane i 3. divisjon, men lørdag 11. juni var det bortelaget som skulle få med seg alle poengene fra Notodden Idrettspark. Etter en litt nervøs start på kampen var det ingen tvil om at Express var det beste laget på banen og fikk med seg en fortjent seier. Runar Furre scoret Express første mål og Sondre Ruberg Kristiansen satte to scoringer. Forøvrig ble Marius Larsen flydd hjem fra Notodden for å rekke sin egen 20-årsfeiring. Kim Ronnie Juvasstøl var også med på flyturen.


Express - Donn 7-3

Etter at det stod 1-0 til pause mot Donn brukte Express 2. omgang på å demonstrere angrepsspill fra øverste hylle. Hjemmelaget rullet opp den ene mønsterangrepet etter det andre og scoret seks mål på 45 minutter. Da får vi se mellom fingrene på at det ble tre enkle og unødvendige baklengsmål. Express målscorere var Nicolay Rylander, Vegard Ramse, Runar Furre (2), Sondre Ruberg Kristiansen (2) og et selvmål.


Jerv 2 - Express 2-2

20. juni var det endelig klart for årets eneste lokaloppgjør! Express dro til Grimstad og møtte Jerv 2 på Holvika Kunstgress. På tross av Jerv 2s svake sesongstart var de nok klare favoritter til denne kampen, med sitt sterke mannskap. Kampen begynte bra for Express som tok ledelsen 1-0 etter 9. minutter ved Sondre Kristiansen. Bare få minutter senere utliknet Jerv 2 på straffespark. I 2. omgang tok Express ledelsen på ny da Hari Begluk headet inn et hjørnespark. Ca. et kvarter før slutt fikk Jerv 2 nok en utlikning, og det endte 2-2 i en kamp hvor begge lagene kunne stukket av med seieren.


Express - MK 2-1

Hjemme mot MK var Express det klart beste laget selv om resultatet kun ble 2-1. Hjemmelaget hadde full kontroll hele kampen og slapp ikke bortelaget til mange sjansene. Det ble likevel spenning mot slutten da MK reduserte på overtid. Express mål ble scoret av Sondre Kristiansen og Runar Furre.


Express - Start 2 3-0

I siste kamp før sommerferien tok Express imot rekruttene fra IK Start. Express spilte en svært god kamp og vant 3-0 til glede for hjemmepublikum. Alle Express mål ble satt inn av Runar Furre som fikk et velfortjent gavekort fra Pizzabakeren Fevik som bevis på at han var banens beste spiller.


Oppkjøring til høstsesongen

Mandag 18. juli startet Express oppkjøringen mot høsten, og fredag 22. juli tok Fevikguttene imot 2. divisjonlaget Fløy til treningskamp på Fevik Stadion. Nok en god kamp av Express endte med 3-3, etter at Nikolai Haugen utliknet på overtid. De øvrige målene ble scoret av Sondre Kristiansen og Nicolay Rylander.

Torsdag 4. august møter Express Randesund på Sukkevann til høstsesongens første kamp. Kampstart kl. 19.00 for de som vil ta den korte turen bort.

Vi må også benytte anledningen til å takke Knut Hovet for innsatsen for denne gang. Knut pakker sekken og drar over dammen for å spille fotball og studere i Florida, og har dermed spilt sin siste kamp for Express for nå. Knut har også gjort en utmerket jobb som a-lagets botsjef og som sommer-vikarierende banemester på Fevik Stadion (selv om gressklipperen har fått mekanisk trøbbel ved et par anledninger). Lykke til i USA!


0 Kommentar

Nok en seier hjemme på Fevik Stadion!

Postet av A-lag den 13. Mai 2016

Express - Vigør 3-1 (1-1)

1-0 - Yasir Munir (7)

1-1 - Joakim Johansen (35)

2-1 - Hari Begluk (54)

3-1 - Sondre Kristiansen (89)

Borteformen har ikke vært god så langt i 2016, men hjemme på Fevik Stadion viser Express at det er vanskelig for motstanderne å komme unna med poeng. Etter tre hjemmekamper er fasit 9 poeng og 12-2 i målforskjell.

Dagens utvalgte var:

Marius Larsen

Yasir Munir, Antonio Fiane, Hari Begluk, Eirik Sannæs

Thomas Knutsen, Terje Pedersen, Sondre Kristiansen, Jim Eriksen

Runar Furre, Vegard Ramse

Innbyttere: Fredrik Rylander, August Gundersen, Kim Ronnie Juvastøl, Kamil Bielecki, Levi Finsrud

Feviklaget har slitt med ekstremt mye skadeproblemer så langt i år. Dette ble ikke bedre torsdag kveld. På oppvarmingen måtte Nicolai Somdal kaste inn håndkleet, og Yasir Munir måtte gi seg allerede etter 10 minutter med en solid strekk i hamstringen. På det tidspunktet hadde Munir allerede gitt Express ledelsen etter 7 minutter, da han bruke sitt treffsikre leggbein til å plassere et innlegg i hjørnet bak Nils Fredrik Udjus i Vigør-målet. Dette var det første undertegnede så av kampen, så hva som skjedde de første 6 minuttene er uvisst.

Resten av de første 45. minuttene var preget av hard kjemping, frispark og dødballer. Det gikk til tider hardt for seg, da flere tette og jevne kamper lagene i mellom det siste året har bygget opp en viss prestisje i dette sørlandsoppgjøret. Det ble skapt sjanser begge veier, men det var Vigør som skulle få sin utlikning før pause. Etter en dødball ble et nytt innlegg slått inn i boksen. Ballen gikk høyt til værs, og inne på femmeteren var Joakim Johansen høyest, og fikk stusset ballen i mål. Klokka viste 35 minutter da Vigør scoret. Helt på tampen av omgangen fikk Express en enorm mulighet til ny ledelse. Ballen ble slått på skrå inn i feltet på bakre stolpe, og en Expresspiller fikk beinet på ballen. Den trillet langs mållinjen og fortsatte videre ut mot sidelinjen, og dermed ingen scoring.

2. omgang

Etter pause tok Express skikkelig tak og viste gode takter fra start. Etter 54 minutter kom ledelsen, da en corner fra Vegard Ramse ble slått perfekt på bakerste stolpe. Hari Begluk raget høyest å stanget ballen kontant i nettet. Utover i omgangen åpnet det seg mer og mer opp, og begge lag kom til gode overgangsmuligheter. Nærmest var Vigør, som fikk en god mulighet når Expressforsvaret ikke lurte andre enn seg selv med offsidelinja. Storscorer Thore Ulstein ble spilt gjennom i bakrom og fikk en stor mulighet alene med Marius Larsen. Heldigvis for hjemmelaget gikk lobben i tverrligger og ut.

I siste halvdel av omgangen virket det som Express hadde god kontroll på det som skjedde på gressmatta, selv om Vigør tidvis hadde sine muligheter. I kampens siste ordinære minutt skulle likevel all tvil feies til side, da Sondre Kristiansen gjorde alt selv før avslutningen ble satt sikkert ved siden av keeper. Det var tydelig at den obligatoriske kyllingen fra Meny Fevik før kamp gjorde susen også denne gangen.

Rødt kort

På overtid tok det skikkelig fyr både på banen og på sidelinjen. Etter en duell på midtbanen landet August Gundersen og en Vigørspiller oppå hverandre, og i det Gundersen prøvde å reise seg opp svarte Vigørspilleren med å klinke til på volley rett i ribbeina på den nylig hjemvendte Expresspilleren. Dette på tross av at ballen allerede var 20 meter unna situasjonen. Dette synes ikke dommer Espen Larsen var særlig pent gjort og var derfor raskt oppe med det røde kortet.

Etter seks kamper står Express med 9 poeng og er oppe på 3. plass før resten av lagene har spilt denne runden. 3. divisjon avdeling 5 skal gi OBOS-Ligaen har konkurranse om å være landets jevneste serie, for det varierer veldig og virker som at alle kan slå alle. Neste kamp for Express er mot Madla som også spilles hjemme på Fevik Stadion. Kampstart på Fevik Stadion er kl. 16.00 lørdag 21. mai.0 Kommentar

Express - Randesund 4-0 (3-0)

Postet av A-lag den 22. Apr 2016


Etter tapet mot Start 2 i første serierunde tok Fevikguttene årets første trepoenger i hjemmekampen mot Randesund! Express hadde god kontroll fra 1-0 og utover, og fremstod svært solide bakover. Det må også nevnes at hjemmelaget var effektive før pause, da fire avslutninger endte med tre mål og et stolpetreff.

Express startet med følgende lag:

Marius Larsen

Yasir Munir, Antionio Fiane, Knut Hovet, Thomas Knudsen

Runar Furre, Kawsu Jabai, Terje Pedersen, Sondre Kristiansen, Nikolai Gundersen

Nicolai Somdal

Innbyttere: Fredrik Rylander, Vegard Ramse, Levi Finsrud, Kim Ronnie Juvasstøl, Kamil Bielecki

Express ble tvunget til å gjøre noen endringer på laget som møtte Start 2. Hari Begluk sonet karantene, Ali Hossainy sliter med vond rygg, og Jim Eriksen, som slet med en vond lysk, måtte kaste inn håndkle på oppvarmingen. Det førte til at Knut Hovet ble flyttet inn i midtforsvaret, Yasir Munir kom inn på høyreback, Thomas Knudsen tok over den andre backen og Kawsu Jabai kom inn på midtbanen.

De første minuttene av kampen tok Randesund styringen uten at det endte med noen farlige situasjoner foran Marius Larsen. De mange crosserne fra høyre midtstopper mot venstrekanten til Kristiansandslaget ble gang på gang ryddet unna av Munir på høyrebacken. Express hadde altså god kontroll bakover, men slet litt med å få til finspillet fremover i banen. Dagens første mål kom litt ut av ingenting. Sondre Kristiansen fikk tak i ballen på hjørne av sekstenmeteren etter en dødball. Han gikk noen meter innover i banen før et overraskende skudd fant veien helt oppe i motsatt hjørne! Et veldig fin scoring etter 14. minutter. Etter halvtimen var det klart for en ny scoring fra Kristiansen. Runar Furre presset Randesunds venstreback etter en bakromspasning, og da forsvarsspillerens pasning tilbake mot keeper fikk en lei sprett så bortelagets sisteskanse seg nødt til å ta ballen med hendene. Det indirekte frisparket var så nære mål at forsvarsmuren måtte helt inn på streken. En ikke optimal taktikk fra bortelaget ga Kristiansen god plass til å curle ballen i lengste hjørne etter en liten touch på ballen fra Nicolai Somdal.

Det skulle også bli 3-0 før pause. Somdal mottok ballen ute på kanten ved midtstreken. Han fikk vendt bort to motstandere før han spilte Nikolai Gundersen gjennom i bakrommet. Som vanlig er det få som følger Gundersen på tempoet, og etter å ha løpt seg fri plasserte han ballen kontrollert ved siden av keeper. Fornøyde Fevikgutter gikk til pause med en noe stor ledelse etter spill og sjanser.

I andreomgang var det ingen tvil om hvem som var det beste laget. Express styrte alt som var fra første spark på ballen, og det var bare et spørsmål og hvor stor seieren skulle bli. Etter 57 minutter gjorde Vegard Ramse comeback etter et lengre sykdomsopphold. Det gikk ikke mange minuttene før han kom seg fri på venstresiden. Ramse oppdaget en målkåt Sondre Kristiansen på vei inn i feltet, og dermed stod det 4-0!

Flere mål ble det ikke på tross av at Express eide ballen og produserte flere potensielle scoringsmuligheter.

Det oppstod forøvrig diskusjon i garderoben etter kampen, da Sondre Kristiansen ville ha med seg matchballen som bevis på sitt hat-trick. Magne Aslaksen er like sparsommelig som materialforvalteren til Mjøndalen, og det var selvfølgelig ikke aktuelt å gi bort en ball til over tusen kroner.

Lørdag morgen setter guttene seg på bussen til Sandnes for å møte Lura. Vi ønsker lykke til og håper på tre nye poeng!0 Kommentar

Express - Randesund 18.04 kl. 19.00

Postet av A-lag den 17. Apr 2016

Mandag 18.04 er det klart for årets første seriekamp på Fevik. Randesund kommer på besøk, og kampstart er kl. 19.00 på OSM Stadion.

Express har gode minner fra møtene med Randesund i 2015 sesongen. Begge oppgjørene lagene i mellom endte med 2-1 seier til de røde og blå, og i hjemmekampen tok Express tre svært viktige poeng på overtid i den spennende sesonginnspurten.

Vi ønsker Randesund velkommen til Fevik og håper på årets første tre-poenger!


0 Kommentar

IK Start 2 - Express 3-1 (0-1)

Postet av A-lag den 17. Apr 2016

Årets første seriekamp var også en av årets vanskeligste bortekamper. På motsatt halvdel stod Starts unge lovende, sammen med a-lagsspillere med behov for kamptrening.

Express startet med følgende lag:

Marius Larsen

Knut Hovet - Antonio Fiane - Hari Begluk - Ali Hossainy

Jim Eriksen - Terje Pedersen - Sondre Kristiansen

Runar Furre - Nicolai Somdal - Nikolai Gundersen

Endelig var dagen kommet! Etter mange måneder med trening er det alltid godt å komme i gang med seriespill. Skade- og sykdomssituasjonen var også bedre enn på lenge. Kun Vegard Ramse og Nicolay Rylander var ute til denne kampen. Da ser vi bort fra August Gundersen, Eirik Sannæs og Nikolai Haugen som er tilbake senere i vår fra skole og turnusjobbing.

Express gikk ut i 4-3-3/4-5-1 og var innstilt på at god defensiv organisering var nøkkelen til å få med seg noe fra Sparebanken Sør Arena. I førsteomgang gjennomførte guttene dette på strålende vis. Express lå relativt lavt i presset, men var kompakte og hindret Start å spille seg til farlige muligheter i store perioder. Samtidig tok guttene også guttene de sjansene som dukket opp til å kjøre kontringer. Det begynte altså bra. Etter 8 minutter forserte Sondre Kristiansen ned langs venstre siden. Han trakk seg innover i banen noen få meter fra dødlinjen før han slo 45 grader ut til unge Somdal som brukte et touch før han satt ballen opp i nærmeste hjørne. Start-guttene var tydelig ukomfortable med å ligge under på eget kunstgress og Express fikk mer tak i ballen i perioden etter scoringen. Dette førte også til flere målsjanser. Først fikk Jim Eriksen (eller var det Runar Furre?) slått en innlegg til Sondre Kristiansen på bakerste stolpe. Kristiansen fikk god tid og traff godt med avslutningen, men Sean McDermott i Start-buret var lynraskt nede og fikk satt seg på ballen som var på vei mellom bena på sisteskansen. Så fikk Somdal mulighet til å notere seg for en ny scoring da ballen kom ut i returrommet utenfor Starts sekstenmeter. Skuddet hadde meget god retning, men dessverre for bortelaget gikk ballen i tverrligger og ned, før den spratt ut igjen i feltet.

Etter Express gode periode tok Start mer og mer over, og i minuttene før pause presset de hardt. Gode prestasjoner av Marius Larsen, en redning på strek av Hari Begluk og litt marginer gjorde at Express holdt ledelsen til pause.

Når lagene kom på banen til andre omgang var det tydelig at de gule og svarte hadde mest krefter på lager. Express var langt i fra like gode i posisjonsspillet defensivt, og dette førte til at Start stadig fikk løftet spiller sitt høyere i banen. Express kom heller aldri til de gode overgangene som de gjorde i førsteomgang. Etter 59. minutter sprakk nullen etter at et innlegg fra venstre ble fluktet videre i lengste hjørne. Ikke mange minutter senere ble jobben enda tyngre for Express, da Hari Begluk fikk sitt andre gule for dagen. Med ti mann ble oppgaven for stor, og det tok ikke lang tid før hjemmelaget økte til både to og 3-1.

Det ble ingen poeng i årets første seriekamp, men Express kan absolutt være godt fornøyde med prestasjonen i første omgang. Spillere som Alex De John, Sean McDermott, Henrik Breimyr og flere som satt på benken mot Molde var involvert i kampen, så det er ingen tvil om at Express møtte en sterk motstander.

Allerede neste mandag er det nye muligheter for Fevikguttene! Randesund kommer på besøk til OSM Stadion, og avspark er kl. 19.00. Vi håper på godt oppmøte fra Fevikfolket!


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline