Vi ønsker flere kvinnelige dommere!

Postet av IL Express den 17. Jan 2017

I dag er det kun 3-4 kvinnelige kretsdommere i NFF Agder. Det ønsker vi å gjøre noe med! 4.-5. mars er det rekrutteringsdommerkurs på Thon Hotel Sørlandsparken hvor alle er velkommen til å melde seg på. Under følger en oppfordring fra en av kretsens mest rutinerte kvinnelige dommere, Anne Katrine Thomsen:

Å være fotballdommer er gøy!

Mitt navn er Anne Katrine Thomsen. Jeg er fotballdommer og det er utrolig gøy. Jeg har vært dommer for kretsen i 16 år, og klubbdommer siden 1995. På den tiden har jeg fått dømme toppfotball, åpen nordisk U16, cupfinale J16 og mange gøye kamper her i Agder. Etter at jeg har fått to flotte barn, dømmer jeg nå 4.div. lokalt og gleder meg til hver kamp!

Vi er ikke mange jenter som dømmer her i Agder, og jeg vil så gjerne at vi blir flere. Så jeg har tatt på meg jobben med å rekruttere flere jenter, prøve å få til et skikkelig miljø på kvinnesiden.

I fjor dømte jeg mange jente/dame kamper, og ser at det gror godt. Da tenker jeg at med den økningen på antall spillere og lag, så bør det også komme en økning på dommersiden. Det er ikke sånn at man må velge mellom å spille eller dømme fotball. Det er fullt mulig å spille aktivt og å være aktiv fotballdommer. Jeg gjorde dette i mange år før jeg satset bare som dommer. Hadde faktisk tid til å være trener og ha venner samtidig.

Det å være dommer har gitt meg og gir meg utrolig mange gode opplevelser. Det er sosialt og gøy. Jeg treffer veldig mange flotte mennesker og jeg holder meg i god fysisk form. Det er selvsagt viktig for å være dommer. Nå er det ikke pengene som driver meg, men det er en fin inntektskilde. Er du student for eksempel, kan du like godt dømme fotball som en annen ekstrajobb. I fjor tente jeg rundt 60.000 på dømming fordelt på cirka 45 kamper fra april til november. Det er fult mulig å dømme mer eller mindre enn dette.

Jeg har blitt en god leder av å være dommer. Og når jeg dømmer får jeg god mestringsfølelse fordi jeg blir satt på mange prøver igjennom en kamp. Jeg holder meg ikke bare i god fysisk form, men jeg blir god til å ta ansvar, finne gode og kjappe løsninger. Hjernen blir kvikkere, ikke bare når jeg dømmer, men i hverdagen også. Det er bra å ha på CV’en sin at du er fotballdommer og mange arbeidsgivere biter seg merke i dette.

4.og 5. mars skal kretsen ha rekrutteringsdommerkurs på Thon Hotell i Sørlandsparken. Her håper jeg vi skal komme kvinnesterke. Du må melde deg på igjennom klubben din, men må gjerne gi meg et lite vink om du har lyst til å bli dommer. Ta sjansen og prøv da vel! Jeg skal ha ansvar for alle kvinnelige dommere i Agder, så jeg skal passe på at du trives som dommer og at du får de utfordringene du selv bestemmer, trenger, ønsker og er kvalifisert til. Jeg lover en god fadderordning, og jeg skal selvsagt være der for alle spørsmålene som dukker opp underveis. Håper også at jeg skal få muligheten til å være med deg på kamp underveis i sesongen.

Bor det en liten dommer i deg, så ta kontakt med meg :-)

Jeg håper å se deg på kurs 4. og 5. mars :-)

Dommerhilsen fra

Anne Katrine (Tini) Thomsen

tini@flak.no Tlf:46764493


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline