Tor Odd Liene 1941-2021

Postet av IL Express den 23. Sep 2021

Det var med stor sorg vi fikk beskjed om at ett av Æresmedlemmene i Idrettslaget Express, Tor Odd Liene, gikk bort 16. september 2021, 80 år gammel. Gjennom hele sitt liv har Tor bidratt med uvurderlig innsats for Idrettslaget vårt

Tor har vært en av de absolutt største bidragsyterne til Idrettslaget vårt de siste 60 årene.

Friidrettsinteressen var stor og det ble konkurrert i høyde og stavsprang. Tor var en av flere friidrettsutøvere fra Express som på slutten av 50-tallet og utover på 60-tallet reiste rundt på hele sørlandet for å delta på stevner.
Og hvem var det som organiserte det praktiske rundt reise, påmelding og deltagelse, jo selvsagt, det var Tor.


Gjennom sin idrettsaktive karriere ble Tor flere ganger krets- og sørlandsmester i både stavsprang og hopp. På slutten av sin idrettsaktive karriere hoppet Tor seg til flere gullmedaljer i både Norgesmesterskap og Nordisk mesterskap for veteraner. 

Når idrettslaget på slutten av 70-tallet bestemte seg for å samle idrettsaktiviteten på Fevik Stadion var det Tor som var leder for byggekomiteen for både Fevik Stadion og klubbhus.
Først ut var klubbhuset som stod ferdig 30. oktober 1980.
Stadion ble åpnet med fotballkamp og nasjonalt friidrettsstevne 14. august 1983.

I Fevikmarka har Tor brukt mye tid både sommer og vinter. De siste tiårene har han vært ansvarlig for kjøring av skispor om vinteren og har helt til det siste organisert dugnad i Fevikmarka i samarbeid med Grimstad Kommune

Tor(til venstre) på dugnad sammen med Trygve Helge Nielsen  i forbindelse med dugnad i lysløypa, Fevikmarka 2019. Foto: Grimstad Adressetidende.

 

Til klubbens 100-årsjubileum ble det laget en jubileumsbok for IL Express, Tor var selvsagt også sentral bidragsyter i bokkomiteen hvor Tor fortalte mange gode historier fra ett liv i Idrettslaget vårt.

Tor ble for sin innsats for IL Express tildelt klubbens Hederstegn i 1986 og i 2014 ble han utnevnt til Æresmedlem. 

Takk for alt du har gjort for Idrettslaget vårt, Tor. Du var en ekte ildsjel!
Våre tanker går til familien og alle som var glade i Tor.
Vi i Idrettslaget Express savner deg, din innsats og dine gode historier.

Hvil i fred.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline