Årets idrettslag på Sørlandet!

Postet av Nicolai Somdal den 23. Okt 2016

IL Express var nominert i klassen "Årets idrettslag" på Idrettsgalla Sør, sammen med Froland IL og Søgne Trialklubb. Det var derfor stor spenning blant Expresserne i salen da fylkesordfører i Vest-Agder, Terje Damman, åpnet konvolutten for å avsløre vinneren!

Bildet: En fornøyd gjeng på Idrettsgalla Sør. Fra venstre: Alf Olav Øye, Morten Tønnevold, Grete Birkenes Jacobsen, Stian Syvertsen, Magne Aslaksen, Aleksandra Skogsfjord, Frode Ørbeck Hansen (bak), Margit Unander, Jon Erlend Pile, Stein Bø-Mørland, John Bergmann, Nicolai Somdal. Foto: Espen Skalleberg

Express ble lest opp som vinner til stor jubel fra salen, og styreleder Margit Unander var på scenen for å motta prisen. I sin takketale hyllet Unander alle klubbens frivillige som legger ned utallige timer dugnadsarbeid for at barn, unge og voksne på Fevik skal få drive idrettsaktivitet. Klubben er svært stolte av den enorme bredden i idrettstilbudet som strekker seg fra barneidrett og en rekke andre tilbud til de yngste, til gåturer, trim og dans for seniorene. Visjonen "Idrettsglede for alle!" er helt klart sterkt forankret i klubbens arbeid.

I videoen under hører du deler av begrunnelsen for at Express vant prisen og talen til styreleder Margit Unander. En liten presisering til begrunnelsen: Express eier ikke lysløypa på Fevik men står ansvarlig for drift i vinterhalvåret.


Express har i dag tilbud i åtte forskjellige idrettsgrupper i tillegg til en seniorgruppe og fritidstilbud til ungdom gjennom Fevikklubben. Idrettsgruppene varierer i størrelse fra ca. 10-300 medlemmer, men er alle en like viktig del av mangfoldet i Express. Idrettsgruppene som er små i antall medlemmer får til imponerende mye! Som et eksempel kan vi nevne at vår minste gruppe, Express Friidrett, arrangerer Fevik Halvmaraton (i samarbeid med KRIK), Tysåsen Rundt og tre stevner med 3000/5000/10000 m på Fevik Stadion hvert eneste år. Fantastisk!

Utvikling på trener- og ledersiden

Express er en klubb som alltid er godt representert på kurs og utdanning i regi av idrettskrets og særkretser. For at klubben skal utvikle seg er det helt avgjørende at våre trenere og ledere tar initiativ til å heve kompetanse, både sportslig og innenfor klubbdrift. Vi er så heldige at våre frivillige forstår viktigheten av dette og bruker tid på kvelder og i helger for å utvikle seg. Express Fotball har blant annet udannet samtlige sine trenere og har NFF C-trenerkurs som et minstekrav. Samtlige i fotballstyret har også deltatt på et eller flere Fotballederkurs i regi av NFF Agder, som et ledd av arbeidet med Kvalitetsklubb. Express Fotball ble som kjent første sertifiserte Kvalitetsklubb i Aust-Agder i fjor. Idrettsskolen til Express var i går godt representert på kurs i møteledelse og på praktisk kurs med tips og ideer til lek i barneidretten som ble arrangert i forkant av Idrettsgalla Sør. I april i år arrangerte vi vår egen lille kursdag hvor det ble gjennomført kurs i praktisk styrearbeid for lederne og basistrening for trenerne. Dette er et konsept vi håper å utvide i fremtiden!

Sesongen 2016

Express er et breddeidrettslag med fokus på barn og unge, men det er ingen tvil om at gode prestasjoner på seniornivå også skaper entusiasme og gjør at klubben blir lagt merke til. Express Fotball har i år stått for klubbens beste plassering noensinne ved å ta tredjeplassen i 3. divisjon. I en spesiell sesong hvor mange lag har satset knallhardt for å komme topp fire og beholde plassen i divisjonen har fotballgutta prestert over all forventning og gledet publikum på Fevik gjennom hele sesongen. Vi gleder oss til å følge a-laget når de møter nye utfordringer i en spisset 3. divisjon i 2017. Av andre gode sportslige prestasjoner vil vi benytte anledningen til å gratulere kulestøter Reidar Gundersen som har tatt medaljer i både NM og Nordisk mesterskap for veteraner!

Godt representert på Idrettsgalla Sør

Express var godt representert på Idrettsgalla Sør, både blant publikum og på scenen! Fotballtrikser og Expresspiller Bendik Liltved Hoel var nemlig en del av åpningsnummeret, og imponerte som vanlig med sine kunster! Bendik gjør triks som svært få andre er i stand til, og flere spillere fra Arendal Fotball var borte hos Bendik og fortalte hvor imponerte de var. Morro! I salen hadde Bendik med seg flere familiemedlemmer, blant annet bestefar og æresmedlem i Express, Arne Liltved. I tillegg stilte hovedstyret, turn- og fotballstyret mannsterke med totalt 18 deltakere inkludert ektefeller. Det ble en fantastisk kveld som ble kronet med prisen for årets idrettslag!

Sesongen 2016/2017

Neste arrangement på kalenderen til Express er Fevikmarsjen, som arrangeres av Express Turn og Trim, søndag 6. november. Vi håper på god deltakelse! I tillegg er håndball, innebandy, basketball og idrettskolen godt i gang med sine sesonger. Følg med på Facebook og hjemmeside - det er en rekke kamper, turneringer, forestillinger og andre arrangementer i vente!

Vi vil gratulere alle nominerte og prisvinnere på Idrettsgalla Sør, og en spesiell gratulasjon til Fevikmannen Ole Bjørn Moland som fikk Bedriftsidrettsprisen for sitt engasjement gjennom nærmere 40 år!

Takk til alle klubbens frivillige, utøvere og øvrige medlemmer som gjør klubben til det den er!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Arkiv

Levert av IdrettenOnline